Wij zijn op zoek …

In 1925 wordt van Han een werk aangekocht in het kader van de Cohen Gosschalk prijs. Het gaat om een zittend vrouwelijk naakt, bijna van voren gezien, met de rechterhand in de schoot en rechtervoet over linkervoet, een donkere draperie en oosters kleed ligt op de grond (formaat 143cmx102cm).

In 1926 wint hij de Cohen Gosschalk prijs met een portret van een naakte vrouw, staand op haar rechterbeen, van voren gezien, met kort zwart haar en kijkend naar wat zij in haar rechterhand heeft (formaat 171cmx75cm).

Beide schilderijen behoren NIET tot de Collectie van der Kop en we zouden graag willen weten waar de werken zich vandaag bevinden! Van het werk uit 1926 is wel een fotoreproductie bekend. Mocht iemand weten waar deze of andere werken van Han van der Kop zich bevinden, of wellicht in uw bezit zijn, dan zouden wij dat heel graag vernemen. 

LS544