Nieuwe tekeningen Han ontdekt

Bij de inrichting van het nieuwe Gouwedepot (van o.a. het Streekarchief Midden-Holland) ontdekte medewerker Joke Radstaat een schriftje met onbekende tekeningen van de jong overleden kunstenaar Han van der Kop. Het schriftje behoort tot de nalatenschap van ene familie Holst.

Het bevat elf kleine jeugdtekeningen van de in Schoonhoven geboren tekenaar / schilder, die als kind al verbazingwekkend getalenteerd was. Van Han van der Kop (1903-1934) bestaat een omvangrijke collectie welke al in 1958 in het bezit van de gemeente Schoonhoven is gekomen. Dit jaar zijn de werken allemaal gedigitaliseerd en op een website geplaatst. De nieuwe tekeningen zijn daar nu ook te zien. (zoekterm: Familie Holst of Streekarchief Midden-Holland)

Binnenkort zal ook de collectie, na een verblijf van ruim vijftig jaar, de zolder van het oude Schoonhovense stadhuis verlaten, om voortaan te worden bewaard in het nieuwe Gouwedepot in Moordrecht.

PB056    PB057    PB058

Klik hier om het schrift te bekijken