Schilderijen na vijftig jaar verplaatst

Het stadhuis van de voormalige gemeente Schoonhoven wordt grondig gerestaureerd. Vanaf maart 2015 staat het in de steigers.

Ook de zolder en het dak worden onder handen genomen. Daarom moesten de schilderijen in allerijl van de zolder worden verplaatst, waar ze de afgelopen vijftig jaar opgeslagen waren.

De nieuwe gemeente heeft besloten dat de schilderijen niet terug zullen gaan naar de zolder. Alles staat nu in plastic ingepakt op steekwagentjes te wachten in een lege kantoorruimte van het stadhuis. Er betere oplossing laat lang op zich wachten.

Ondertussen zijn de schilderijen verre van ideaal opgeslagen en onbereikbaar voor de doorgang van het proces, waaronder de veiling van 67 werken. Het is te verwachten dat de nieuwe gemeente snel met een plan komen gaat zodat dit beeld tot het verleden hoort.