Expositie en lezingen

In de maanden april t/m juni 2014 is in de Openbare Bibliotheek Schoonhoven een uniek overzicht van een deel van de Collectie van der Kop te zien geweest. Niet eerder vertoonde tekeningen van Han van der Kop uit zowel zijn kindertijd als academietijd, en minder bekende olieverfschilderijen van Ad van der Kop (alleen in april).

Op dinsdagavond 8 april vond er een lezing plaats in het Historisch Ontmoetingspunt over de collectie en het leven van de schilders. Met name Han, de Academietijd en de link met Schoonhoven kwamen naar voren. Het verhaal van 2011 werd ‘herteld’ met nieuwe feiten en inzichten. De lezing werd op woensdagmiddag 16 april ook speciaal voor de Kunstgroep van SWOS aan de Oranjeplaats gehouden.

Op donderdag 17 april vond in Schoonhoven een workshop plaats die door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed werd geleid. Het doel van de workshop was het komen tot een waardering van de collectie en een aanzet te geven voor het maken van een collectieplan. Tien deelnemers van binnen en buiten Schoonhoven hebben vanuit hun eigen deskundigheid de collectie onder de loep genomen. De bijeenkomst was besloten en werd gehouden in de bibliotheek en in Raadszaal van het stadhuis.