Fotoalbum in Rijksmuseum ontdekt

In het beeldarchief van het Rijksmuseum zijn opnieuw foto's ontdekt met opnames van Ad, Johanna en Han van der Kop. Ook andere familieleden zijn hier op te zien.

Het fotoalbum in groene linnen band met op het voorplat het woord 'Album' gedrukt, bevat twaalf kartonnen bladen waarin tweeëntwintig foto's in passe-partouts gestoken zijn. Het zijn allemaal jeugdfoto's van de kinderen van de familie Van der Kop uit Schoonhoven, te weten de tweeling Ad (1901-1963) en Johanna (1901-1964), hun jongere broer Han (1903-1934, winnaar van de Prix de Rome voor schilderkunst in 1931) en van hun moeder Wilhelmina Gerarda (Mien) Hoogendijk en familieleden. Veel opnames zijn vermoedelijk gemaakt door vader Willem Carel van der Kop.

Behalve de directe familie van de kunstenaars, zijn ook ouders, broers en zussen van Willem Carel van der Kop en Mien Hoogendijk met hun kinderen te zien. Lang niet alle personen zijn te achterhalen maar met de hulp van gezinskaarten uit 1900 valt er wel iets te duiden.

Het familiealbum is afkomstig uit het bezit van kunstenaar Ad van der Kop.

Het fotoalbum als pdf bekijken

Website van Het Rijksmuseum