Schetsboekje van Han duikt op

Opnieuw duikt er een schetsboekje op, deze keer helemaal van Han van der Kop zelf. Hij schonk het kleine boekje in 1929 aan zijn goede vriendin Ro Mogendorff. Van haar en haar onafscheidelijke hondje is in het boekje zelf een tekening aanwezig, gemaakt in rood krijt.

Ro Mogendorff (1907 - 1969) is een tekenares van joodse afkomst. Han leert haar vanaf 1924 kennen op de Rijksakademie in Amsterdam en er ontstaat een innige vriendschap tussen beiden. In 1926 ontvangt zij, net als Han, de Cohen Gosschalkprijs. Meer informatie over Ro Mogendorff op de website www.romogendorff.nl.

Sjeng van Dalsum is de zoon van acteur Albert van Dalsum (1889 - 1971) en erft het schetsboekje van zijn tante. Op zijn verzoek wordt het boekje nu aan de Collectie van der Kop toegevoegd. Voordat het naar de tekeningen in het Streekarchief gaat, is het eerst gefotografeerd voor de website.

Zoek onder Oude standplaats op GELKA Schetsblok